dissabte, 22 d’octubre del 2011

EXPOSICIÓ SOBRE EL MIL·LENARI DE VILADECANS


El 19 d'octubre, els alumnes de sisè B vam fer una excursió al parc Torrent Ballester, per veure una exposició sobre el mil·lenari de Viladecans.
La presentació ens la va fer Josep Lluís Gallardo, l'home que va escriure el llibre “La clau del temps”. Josep Lluís ens posava noms molt graciosos, com Agripina, Ramona, Eulàlia... i abraçava a qui contestava bé una pregunta difícil.
Els cartells de l'exposició tenien fotografies amb petites narracions que expliquen la història de la nostra ciutat. Alguns estaven trencats, però no ens van donar molts problemes i malgrat això, ho vam entendre tot molt bé.
Una de les coses que ens va contar és que a Can Tries (al costat de Gavà) fa uns quatre anys es van trobar restes de mamut.
I ens va dir que al principi de la seva història, Viladecans només tenia uns cent habitants més o menys i actualment en té uns seixanta-cinc mil.
També ens va explicar qui manava, de més a menys: el Comte de Barcelona, el Senyor de l'Eramprunyà i, a Viladecans, dos germans anomenats Pere i Guillem Burgès; la forma de la terra (serra, plana, zona agrícola i façana litoral) i els llacs i les muntanyes.
Ens va dir que, abans els pagesos pagaven molts impostos, em sembla que més que nosaltres i la seva vida era molt difícil, més que la nostra. Ara només hi queden quatre pagesos a Viladecans i si els veiem hem de ser molt educats amb ells, perquè els hi hem d'agrair moltes coses. Abans, els plats típics eren les llegums, l'arròs i les verdures, en aquells temps no menjaven molta carn.
Hem vist un cartell que mosta com abans, la gent, com no tenia tele per entretenir-se, s'agrupava per fer activitats que els hi agradaven i feien equips d'esports, de teatre, de cant... I ens van explicar moltes coses més.
L'excursió ha estat molt entretinguda i interessant. Hem après història i ens hem divertit!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.