dilluns, 5 de març del 2012

5è VISITA EL PARC ARQUEOLÒGIC MINES DE GAVÀ


El passat dimecres 29 de febrer els alumnes de 5è A i B vam anar a visitar el Parc Arqueològic Mines de Gavà.

El Parc Arqueològic Mines de Gavà és un gran centre d'oci cultural on es pot reviure la prehistòria a partir de les restes trobades a les Mines Prehistòriques.


Les Mines Prehistòriques de Gavà són el conjunt miner amb galeries més antic d'Europa. Es van començar a excavar fa aproximadament 6000 anys i se'n va realitzar l'explotació durant més de 1000 anys. L'únic objectiu d'aquesta enorme explotació minera era l'extracció d'un mineral de color verd, la variscita, que s'utilitzava per fer joies.

La visita es va dividir en dues parts:

En la primera part de la visita, després de rebre una explicació sobre que eren les Mines Prehistòriques de Gavà i fer un petit repàs sobre com vivien en les diferents etapes de la Prehistòria vam realitzar un taller on vam poder posar-nos a la pell dels neolítics realitzant el nostre propi collaret com feien ells amb el mineral conegut com la varicita.













         



En la segona part de la visita, una arqueòloga ens va ensenyar el Parc Arqueòleg i ens va explicar detalladament com era l'entorn natural, l'ésser humà i la tecnologia que s'utilitzava fa 6.000 anys.


Els diferents entorns del Parc estan reconstruïts utilitzant les darreres tecnologies audiovisuals i multimedia i, tot això ens va facilitar la immersió en aquest gran viatge en el temps!


  


Destral

Ballarina


Per acabar vam visitar una reproducció a escala real d'una mina prehistòrica tots ven equipats amb els nostres cascs!!!









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.